U bevindt zich hier:  Home  >  Artiestenbur…  >  Sterren in MartiniPlaza

Sterren in MartiniPlaza

Sterren in MartiniPlaza Vergroot afbeelding

2e Editie 14 januari 2017

Op 16 januari 2016 vond paralel aan Noorderslag in Martiniplaza een uniek popfestival plaats. Ca 16 bands uit de jaren ’70 tot midden jaren’80 en bekende popzangers/zangeressen waaren weer bijeen om het geluid en repertoire uit de succesvolle Groninger Springtij dagen nog eens terug op de planken te zetten. 

Muziek, Bands en Sfeer van toen!
Met een vruchtbare voedingsbodem in het Groningse clubcircuit ( De Koffer, het Pakhuis, de Leeuw, de Kattebak, de Bronx, de Churchil club, de Talk of the Town)en het jaarlijkse 6 zondagen durende festival Sterren in het Bos en Sterren in het Park ontstonden bands als:
Solution, Herman Brood & his Wild Romance, Phoney & the Hardcore, the Meteors, New Adventures, Plant, White Honey, Jan Rot’s Streetbeats, AA & the Doctors, Time Bandits, Social Security, Weekend at Waikiki, I Spy, La Danza Moderna, de Hasan Band, Werk in Uitvoering, Splitsing, Is Ook Schitterend, de Jazzpolitie… even een greep uit de Groningse pophistorie. 

Noorderslag, hoe is dat nou zo gekomen?
Inmiddels bestaat Noorderslag 30 jaar en heeft zich met Eurosonic/Noorderslag ontwikkeld tot het toonaangevende festival waarop nieuwe Europese popmuziek zich presenteert aan industrie en publiek. De voedingsbodem hiervoor ontstond in Groningen vanaf de 70er jaren waaruit een niet aflatende stroom bands nationaal en internationale successen boekten. 

De 2e editie van Sterren MartiniPlaza op 14 jan 2017 staat inmiddels gewerkt door PGK events ism MartiniPlaza. Zie voor meer info de website www.sterreninmartiniplaza.nl

Zie ook: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/158475/Volle-bak-bij-reunie-Groninger-popscene-jaren-70-en-80

Multimedia impressie
Meer informatie
Meer informatie
Website:
www.sterreninmartiniplaza.nl

Prijs:
Prijs op aanvraag