Ali Campbell UB40

Alistair Ian Campbell is een Brits zanger die we kenen als de frontman en mede-oprichter van de legendarische reggaeformatie UB40.

Op zijn verjaardag gaat Ali op de vuist met iemand die zijn favoriete muziekstijl afkraakt; daarbij raakt hij een oog kwijt. Van de daarvoor ontvangen schadevergoeding worden instrumenten gekocht voor de oprichting van UB40. Ali wordt de zanger en gitarist van een band die sociaal-politieke onderwerpen aansnijdt. Naast de thema’s van de band is het zingen maar vooral ook het donkere stemgeluid van Ali medebepalend voor het enorme succes van de band.

Solocarrière
In de jaren ’90 koopt Ali een tweede huis op Jamaica. Daar begint hij een platenlabel (Kuff) waarvoor hij z’n eerste solo-album uitbrengt. Ali weigert echter iets aan promotie te doen: iet waar hij achteraf spijt van krijgt. In 2007 neemt Ali een tweede solo-album op getiteld: Running Free. Hij zingt hierop voornamelijk duetten met artiesten van formaat; deze keer wordt er wel gepromoot. Speciaal voor hem wordt de release van het nieuwe album van UB40-album (24/7) uitgesteld, maar dan op 25 januari 2008 wordt bekendgemaakt dat Ali uit de band stapt omdat hij zich niet kan vinden in de zakelijke beslissingen van de afgelopen jaren.

Inmiddels is de Dep Band omgedoopt tot Ali Campbell’s UB40

Prijs:
Op aanvraag

Impressie