Anastacia

Anastacia: Lyn Newkirk (Chicago, 17 september 1968) is een Amerikaanse zangeres. Zelf typeert ze haar muziek als sprock: een mix van soul, pop en rock.

In 2000 bracht ze haar eerste album uit ‘Not That Kind’. Samen met de single ‘I’m outta love’ wordt het een groot succes in Europa en Azië, Het succes in haar thuisland de Verenigde Staten blijft echter uit. Haar buitenlandse verplichtingen zorgen er ook voor dat Anastacia weinig gepromoot wordt in de Verenigde Staten.

Anastacia groeit op in een entertainment familie. Vader was zanger in het nachtclubcircuit en haar moeder actrice. De zangeres zelf werkte in muziektheaters en speelde in producties op Broadway. Daarnaast volgde zij een studie in New York, de stad waar ze samen met haar moeder woonde na de scheiding van haar ouders.

  • In 2003 ontdekt de zangeres dat ze borstkanker heeft. Gelukkig wordt ze snel behandeld en komt ze er redelijk snel weer bovenop. Ze richt een Anastacia fonds op om meer aandacht te vestigen op borstkanker bij jonge vrouwen. Tijdens haar ziekte verloor ze haar stem. Omdat ze niets kon opnemen, begon ze aan een nieuwe sound voor zichzelf te werken, een die rauwer was. Het resultaat daarvan is te horen op ‘Anastacia.’
Prijs:
Op aanvraag

Impressie