Ano Kato

Een gezelschap dat verschillende genres van de Griekse muziek speelt. Verve, veel enthousiasme en met een eigen gezicht zijn sleutelwoorden, maar zonder de authenticiteit van de muziek geweld aan te doen.

Het repertoire van Ano Kato komt zowel uit de Griekse provincies als van de steden en behoord tot de enorme schat aan traditionele muziek die Griekenland rijk is, zoals dhimotiká en rebètika, die hun wortels hebben in de Klein Aziatische traditie, maar ook moderne muziek die uit deze traditionele volksmuziek is voortgekomen zoals laïká en éndechna tragoúdia.

Laïká hoort men overal in Griekenland, in de taverna’s op de radio en in de bus, maar ook hier in de vele Griekse restaurants die Nederland rijk is. De éndechna tragoúdia, zogenaamde ‘kunstliederen’, kent men vooral van componisten als Mikis Theodorakis en Manos Hatzidakis, die wereldberoemd zijn geworden door hun vele grote werken.

Ano Kato leent zich uitstekend voor: achtergrond, besloten feesten, café, concert, congres, dansfeest, evenementen, festival, folkclub en koffieconcert.

  • Mogelijk bezetting: vanaf 2 muzikanten.
  • Ano Kato verzorgt tevens workshops Griekse muziek.
Prijs:
Op aanvraag

Impressie