Babette van Veen

Televisie
Van Veen werd bekend door met haar rol als Linda Dekker in Goede tijden, slechte tijden. Van Veen speelde de rol van 1 oktober 1990 tot 2 januari 1998. In 2006 deed ze mee in Dancing on Ice, een coproductie van VTM en RTL 4. Ze lag er na de tweede aflevering uit. In 2011 speelde Van Veen mee in Raveleijn als Sophie Woudenberg.

Film
Blueberry Hill: A Love Story from the Fifties, Brylcream Boulevard en de door haar vader geregisseerde film Nachtvlinder zijn de drie films die Babette op haar naam heeft staan. Ze speelde hierin naast oa Karin Bloemen en Ramses Shaffy.

Musical
Vanaf 5 september 2002 tot en met 3 mei 2003 speelde ze in de musical Aladdin. In datzelfde jaar en opvolgend speelde ze een rol in de rondreizende muzikale theatershow De Kameleon Ontvoerd. Hierin vertolkte Babette de rol van Mem Klinkhamer, het personage van de gelijknamige boeken van auteur Hotze de Roos dat in de films werd gespeeld door Dominique van Vliet. In 2009 speelde ze de rol van Marjorie Houseman in Dirty Dancing. Het seizoen daarna tourde zij met een eigen liedjesprogramma langs diverse theaters.

Zangeres
Als zangeres kennen we haar onder andere samen met GTST-collega’s Guusje Nederhorst en Katja Schuurman van de meidenband Linda, Roos & Jessica. Hiermee had ze een nummer 1-hit Ademnood. Babette begeleidde verschillende artiesten met haar eigen (cover)band Rent A Vip, met als bezetting Lana Wolf, Gonny Buurmeester, Marcel Dorenbos, Oscar Kraal, Bobby Jacobs.
In 2005 bracht Van Veen haar eerste soloalbum uit, genaamd: Winter. In 2009 volgt het vervolg van Winter, namelijk: Vertrouwelijk.

  • Tape-act voor 1 x 30 minuten
  • Met combo voor 3 x 30 of 2 x 45 minuten
  • Met Big Band voor 3 x 30 minuten of 2 x 45 minuten
Prijs:
Op aanvraag

Impressie