Historisch Groningen

De geschiedenis van de Groninger hoofdstad aan de hand van stadshistoricus Beno Hofman.
In Groningen is stadshistoricus synoniem aan Beno Hofman. Voor RTV Noord en OOG TV maakte Beno meer dan 400 afleveringen over de historie van Groningen stad en Ommeland. Hij heeft een groot talent om voor iedereen begrijpelijk zijn kennis van de lokale en regionale geschiedenis over te brengen. Peter Groot Kormelink Events heeft samen met Beno deze “Met de wind Mee” Groninger stadswandeling bedacht.

Te beginnen op een locatie naar keuze in de binnenstad. Vervolgens wordt men onder de bezielende leiding van Beno Hofman op een luchtige edoch verantwoorde route langs historische en spraakmakende moderne locaties en wetenswaardigheden gevoerd. In een goede twee uur durende wandeling even “Groningen doen” en er dan meer van weten dan de gemiddelde stadjer. “Kon minder” zoals ze in Groningen zeggen. Dat alles verloopt liefst met de wind mee natuurlijk om ten slotte te eindigen op de beginlocatie alwaar er koffie, thee, lunch en diner mogelijkheden zijn.

Beno was zeer succesvol als bedenker en presentator van het meermalen bekroonde televisieprogramma Beno’s Stad. Verder is hij vaste wekelijkse gast bij Radio Noord met een actueel historisch verhaal.

  • Koffietafel, lunch en/of diner op locatie zijn mogelijk in overleg.
  • Beno Hofman is tevens exclusief via PGK Events te boeken voor lezingen op maat.
Prijs:
Op aanvraag

Impressie