Blaas of Glory

Blaas Of Glory is een hilarische, akoestische en mobiele act die de hardrock terugbrengt naar de absolute essentie. Met sousafoon, lyra, dwarsfluit, klarinet, banjo, accordeon, wasbord, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en vooral heel veel meerstemmige zang, blaast dit Haarmonie-orkest klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock een nieuw tijperk in. Uniek in de hele wereld en uitermate geschikt voor straattheaterachtige festivals,feesten en evenementen. Blaas Of Glory voelt zich thuis op het podium, maar speelt bij voorkeur tussen het publiek op straat of plein.

Dubbel feest
Voor Blaas Of Glory is het een feest om de gevonden juweeltjes live te spelen in hun in ere herstelde vorm. En voor de luisteraars is dat dan weer een feest van herkenning (op het tweede gezicht) met een forse aanslag op zang- en lachspieren.

Sonisphere en Metallica
Het was een spannende zomer voor de mannen van Haarmonie-orkest Blaas Of Glory. Een Europese tournee in het voorprogramma van Metallica tijdens hardrockfestival Sonisphere in Knebworth (GB), Barcelona (ES), Pori (Fin) en Nijmegen (NL). Optredens op het veld, backstage voor bands als Slipknot, Korn en Lamb Of God, en on mainstage voor duizenden meezingende metalfans! Wie had dat ooit gedacht? Tussendoor won de band nog het Leidse straattheaterfestival De Gouden Pet, en glorieerden de mannen van De Blaas in verschillende radio- en televisieprogramma’s: On Air (NL3), Hart Van Nederland (SBS 6), Editie NL (RTL 4), Eetvermaak met Rob Stenders (3FM), Ochtendshow met Giel Beelen (3FM).

Bronnen van de hardrock
Het verhaal van Blaas Of Glory begint in 2005 met de ontdekking een verloren gewaande tape van de beroemde Amerikaanse musicoloog Alan Lomax. Hierop is een aantal Amerikaanse prisonsongs te horen, waaronder het zeer verrassende Rosie uit 1947. Deze oerversie van Whole Lotta Rosie, is de nooit eerder onthulde basis van de wereldwijde doorbraak van de Australische rockband AC/DC in 1978. (Check tape HIER) Geïnspireerd door deze vondst werd Blaas Of Glory opgericht en een zoektocht gestart. Een zoektocht naar de bronnen van de hardrock. En meer verrassingen lagen in het verschiet: Highway To Hell (AC/DC) was van oorsprong een duistere gospelsong, geschreven door satanist Anton Szandor LaVey in 1967. Enter Sandman (Metallica) bleek een oud-Hollandse kraker uit 1969, teruggevonden in de kelder van Shocking Blue’s Mariska Veres. Het spoor van I Love Rock ’n’ Roll (Joan Jett; Britney Spears) leidde naar een in 1964 door Mick Jagger afgekeurde song van Keith Richards. The Final Countdown (Europe) is een compositie uit 1680, ter ere van de oprichting van de Koninklijke Zweedse Marinekapel, enzovoorts…

Prijs:
Op aanvraag

Impressie