Carel Kraayenhof

Deze bandoneonist componist en arrangeur, is de meest boeiende en veelzijdige bandoneonspeler van nu. Door zijn grote kennis van de Argentijnse tango, beroert hij wereldwijd elk publiek met zijn betoverende en integere spel. Een van zijn hoogtepunten was toen hij tijdens het huwelijk van Z.K.H. Prins Willem-Alexander en H.K.H. Prinses Máxima op hartstochtelijke wijze het gevoelige ‘Adiós Nonino’ van Astor Piazzolla ten gehore bracht. Hij ontwikkelde zich tot een geliefd en gewaardeerd bandoneonist door onder andere zijn samenwerking met Astor Piazzolla tijdens de broadwayshow ‘Tango Apasionado’ en zijn persoonlijke band met de geliefde tangomaestro Osvaldo Pugliese.

Naast zijn eigen Sexteto Canyengue, werkte hij met grootheden uit de klassiekenmuziek zoals: Ennio Morricone, Yo-Yo-Ma, de violisten Janine Jansen, Joshua Bell, en de celliste Quirine Viersen. Carel Kraayenhof is een veelgevraagde bandoneonsolist bij de verschillende internationale symfonieorkesten zoals o.a.: London Philharmonic Orchestra met STING, Berliner Philharmoniker, Orchestre National de Lyon,Tonkünstler Orchestra (Wenen), Hong Kong Philharmonic Orchestra, het London Symphony Orchestra,Cincinnati Symphony Orchestra, Sidney Symphony Orchestra e.v.a.

Zijn samenwerking met de zangers Dulce Pontes en Sting bewijst dat Carel zichzelf niet beperkt tot één muziekstijl. In Nederland was Carel oa gastmuzikant bij: Blᴓf (Barcelona, Bougainville, André Hazes (Bloed, zweet en tranen), Geen Tango), Trijntje Oosterhuis (Nu dat jij er bent), Dana Winner (Afscheid van een Vriend), Guus Meeuwis en trad hij op met Marco Borsato.
Carel ontving veel onderscheidingen voor zijn onuitputtelijke inzet voor de Argentijnse tango wereldwijd.

Carel is beschikbaar voor optredens in de volgende samenstellingen:
1. Duo Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal (vleugel)
2. Kraayenhof Tango Ensemble (bandoneon, piano, contrabas, 1e viool, 2e viool, altviool, cello)

Prijs:
Op aanvraag

Impressie