CARLAMA ORKESTAR

Dit alternatieve Balkanorkest heeft al een stevige staat van dienst en is voor zijn toernees al diverse keren rond de aarde gevlogen. Het Servische woord ‘Čarlama’ (spreek uit ‘tsjàrlamma’) betekent iets als ‘ruig feestje’. Een energiek orkest dus met duizelingwekkende trillers, een scheutje jazz en een flinke dosis humor. Een interculturele ontmoeting van Nederlanders, een Serviërs, een Pool, een Hongaar en een Turk.

De traditie van de Servische brassbands wordt met andere Balakanritmes en –melodieën gecombineerd tot een dampende mix, met veel improvisatie en gevoel voor humor. De melancholieke ondertoon van de Balkan blijft hoorbaar. Bijna de hele saxofoonfamilie is vertegenwoordigd in deze groep: van sopraan tot bas.

“De Balkanmelodieën worden collectief strak en enthousiast geblazen, terwijl de beide percussionisten plus de swingende bassaxpartijen zorgen voor opzwepende ritmes. De solo’s van al de saxofonisten zijn uitstekend en passend in de context van de vrolijke Balkanmuziek. Behalve de swingende dansbare nummers worden in ‘Rumenska Pesna’ de lyrische en vooral weemoedige elementen van deze muziek subliem vertolkt. In het vurige ‘Skopsko Oro’ gaan de altsaxofonisten Steven Kamperman en Stanislav Mitrovic tekeer als in een vroegere ‘Jazz At The Philharmonic’-saxofoonbattle. Om kort te gaan: Carlama Orkestar staat borg voor opzwepende, dansbare muziek en energieke moderne saxsolo’s.”

Prijs:
Op aanvraag

Impressie