Edwin Jongedijk

Broezen as Springsteen
Edwin heeft zich onlangs als begenadigd Groningstalig liedjesschrijver laten horen. Zijn eerste single “As ik de kaans zol kriegen” sierde 17 weken lang de Noord 19 van RTV Noord, met een nr. 1 plaats als hoogste notering. Sinds zijn eerste contact met het Gronings is Jongedijk gecharmeerd van de klank en het gebruik van deze taal. Maar om in het Gronings teksten te schrijven, was nog niet bij hem opgekomen.Het alles omvattende thema is “leven”, omdat dat nou eenmaal de grootste bron van inspiratie is.

Het is duidelijk dat Jongedijks invloeden liggen bij songwriters als Bob Dylan, Neil Young en Bruce Springsteen, maar juist die invloeden gekruist met het eerlijke en robuuste Groningse dialect maken deze artiest een substantiële aanwinst voor de Nederlandse popliefhebber.

Optredens
Edwin Jongedijk is voor optredens beschikbaar.
Edwin solo: Edwin met gitaar 45 min.
Kleine bezetting: Edwin plus gitarist en cellist
Edwin met band: Edwin plus 4 muzikanten

Edwins eerste Groningstalige Album 
Liedjesmaker Jongedijk verstaat de kunst om ieders gevoelens te verpakken in pure en krachtige Groningse woorden en heerlijke melodielijnen. De stem van Jongedijk stem is warm maar doorleefd en zijn liedjes grijpen je bij de strot. De krachtige hit As Ik De Kaans Zol Kriegen opent het album. Denk niet dat het kruit hiermee verschoten is: het is een voorbode van enkel sterke songs. Denk bijvoorbeeld aan de tweede hitsingle, het smaakvolle en ingetogen Astoe Aan Mie Denkst. Het album varieert van lekkere rockers als Teruggoan Of Gemis en As Ik De Moan Was tot een fraaie akoestische Groningstalige interpretatie van Peter Schaaps Adem Mijn Adem. Extra aandacht verdient de track Oafslag 13: een lied dat zomaar uit de pen van ene Bruce Springsteen had kunnen vloeien als deze de Groningse taal machtig was.
Met Fokke de Jong (drums), Arjan v.d. Linde (bas), Joost Prinsen (sologitaar), Jasper Blokzijl (piano en orgel) en Erik Hulshof (techniek en productie) heeft Jongedijk een aantal mensen om zich heen verzameld, die dit album tot eenzame hoogte weten te brengen.

Edwin Jongedijk is bij velen bekend geworden als zanger en liedjesschrijver van de countryrock-band Taneytown. Nog steeds tourt de zanger af en toe met deze band door Duitsland, Amerika en natuurlijk Nederland.

Prijs:
Op aanvraag

Meer info:
Website: http://www.edwinjongedijk.nl

Impressie