Erwin Nyhoff

Erwin is een zanger pur sang zoals Nederland dat in 2012 collectief heet kunnen ervaren.

Erwin Nyhoff, ex-Prodigal Sons, zanger/gitarist/ liedjesschrijver, langharig en bruine ogen. Plotseling duikt zijn naam weer op als soloartiest. De deelnemer van het hypende The Voice of Holland ronkt echter weer voort op de oude vertrouwde motor. Verse olie en nieuwe lak, tourend door een landschap van pop/rock met een sterke sound. Dat is wat de herboren solo artiest kenmerkt. Met de single Take Your Time verovert hij het publiek weer alsof hij het een koud kunstje is.

Talloze pogingen ondernam hij om na het succes uit zijn Prodigal Sons periode weer als zanger aan de bak te komen. Dat lukte met wisselend succes.

Met The Prodigal Sons zou het uiteindelijk stranden in 1997, vlak na hun tweede optreden op (opnieuw) het South By Southwest-festival in Austin, Texas. Met een gelegenheidsbandje dook Nyhoff vervolgens als het ware onder in het akoestische circuit. Tussendoor leverde hij nog mooie bijdragen aan de tribute CD’s voor Boudewijn de Groot en Doe Maar. Bijzonder trots is hij ook op een optreden met de originele drummer en gitarist van Elvis Presley, respectievelijk DJ Fontana en Scotty Moore. Op nogal onorthodoxe wijze kwam hij aan een platencontract bij Warner Music Benelux.

Na het tekenen van het platencontract volgde de speurtocht naar een geschikte producer.
‘The making of’ Take Your Time was bloed zweet en tranen om eerst vijf jaar frustratie van zich af te schudden en me over te geven aan het opnameproces. Op dokters advies heeft hij de opnames moeten afbreken. Een gigantische teleurstelling. Het is een droom om in Amerika op te nemen en door alle hectiek, gaat het dan toch nog mis.

Nu Nyhoffs artistieke comeback op de rails staat, wil hij nog wel even kwijt dat de titel Take Your Time ook staat voor de onthaasting die hij in de afgelopen periode graag nastreefde. ‘Dat gold vooral in die akoestische periode. Maar nu vind ik wel dat ik genoeg onthaast ben. Het is nu weer tijd voor een frisse energiestoot: rock ‘n’ roll! En twee uur op het podium staan.’

  • Erwin Nyhoff is te boeken is te boeken als solist en met band.
Prijs:
Op aanvraag

Impressie