Ilse DeLange

In 2010 kwam het album ‘Next To Me’ uit. Ilse heeft bewust en weloverwogen voor dit formaat gekozen. “Deze acht liedjes passen heel goed bij elkaar en vormen een mooi geheel”, verklaart ze. “Maar de belangrijkste reden is dat ik graag het proces wil doorbreken van om de twee jaar een album opnemen om daar vervolgens weer twee jaar mee te toeren. Pas na anderhalf of twee jaar ga je het proces van een volgende plaat in. Ik wil liever dat live spelen/ liedjes schrijven/plaat maken liefst sneller afwisselen. Ik denk dat dat voor mij het beste is.”

Veel positieve ervaringen hebben doorgewerkt op ‘Next To Me’. Het album dat Ilse voor het eerst in lange tijd weer in Nashville heeft opgenomen. Ze werkte met dezelfde producer (Lyle Workman) en dezelfde musici als op ‘Incredible’, aangevuld met onder andere de roemruchte pedalsteelgitarist Paul Franklin.

Vergeleken met de meeslepende blijheid van ‘Incredible’ gaan haar nummers nu meer de diepte in. En niet geheel onbelangrijk, het album is meer country. Ilse is hier mee weer helemaal ‘back to the roots’.

Op zaterdag 26 maart 2011 stond ze in het Gelredome en binnenkort mogen ook weer een nieuw album van haar verwachten!

Prijs:
Op aanvraag

Impressie