Inki de Jonge

Inki de Jonge is een zangeres uit Groningen. Als project van de Stichting NIJ zong zij Bistoe op tekst en muziek van Harry Niehof.
Zij wordt op dit nummer – als Inkie & de Jonges – begeleid door Gerrit Veen (bas), Harry Niehof (gitaar), Jaap Stegeman (toetsen), Kees Alkema (drums). De blazers worden verzorgt onder leiding van Hans Bosch. Het blazersarrangement is van de hand van Janfie van Strien.

“Dat Bistoe “ van Inki & de Jonges (door Harrie Niehof)
‘Dat bistoe’ is een nummer dat ik voor mezelf, maar vooral ook voor Inki  heb geschreven. We werkten in het verleden al veel samen, o.a. in Superfly en Shouts & Whispers. Inki is een geweldige zangeres, die me telkens weer weet te verrassen. Deze stad-Groningse had weinig moeite met het Hogelands. Geen belemmering dus om het nummer met Inki als zangeres op te nemen in de Blaisdell Studio, met Jaap Stegeman op toetsen, Kees Alkema op slagwerk, Gerrit Veen op bas, ik op gitaar, en met een blazerssectie onder leiding van Hans Bosch, onder de naam Inki & de Jonges.

  • Vaak is Inki gastzangeres bij muziekproducties in Noord-Nederland en niet te vergeten is ze leading lady van Gronings meest charmante soul en rhythm bluesband Macbetty
Prijs:
Op aanvraag

Impressie