Jacob Spoelstra

De jury van Knock-out Comedy noemde hem een hilarisch droge fries, de jury van het AKF Stand-up Comedy Concours noemde hem een comedian met een uitmuntende comedy timing en rake grappen, zijn kinderen noemen hem strontvervelend. Reden voor Jacob Spoelstra om alleen buiten de deur te grappen

Jacob woont in Almere maar zijn roots liggen in Friesland en hij is niet van plan deze ooit daar nog eens vandaan te halen. Waarom zou hij? Hij is toch prima geïntegreerd in het westen van Nederland. En zijn buren hebben hem inmiddels geaccepteerd (ach die tractor neemt wel veel ruimte in beslag maar het is een aardige jongen)

Jacob is op latere leeftijd begonnen als conferencier maar dat is bij hem normaal. Hij begint overal op latere leeftijd aan. Zo doet hij ook pas sinds kort kinderachtig.

Ook als geïntegreerde Fries heeft Jacob een mening over de wereld. En dan heeft hij het niet over oorlog of honger. Want daar kan hij ook niks aan doen. Sterker nog als je ziet hoe Jacob afgelopen weekend weer heeft lopen bunkeren is het probleem van honger in de rest van de wereld alleen maar groter geworden. Maar Jacob komt op voor de zwakkeren in onze samenleving zoals vrouwen (ze mogen best terug slaan), gehandicapten (hoezo kleurenblind? Je hebt gewoon het verkeerde woord bij de verkeerde kleur geleerd) en tweede generatie Vietnamezen (waar zijn ze gebleven?).

Kortom een conference met een boodschap. Een grote boodschap (verpakt in een Fries accent).

Prijs:
Op aanvraag

Impressie