Lambert-Jan Koops

Lambert-Jan is hèt nieuwe cabaretgezicht uit het oosten. In korte tijd heeft hij zichzelf een grote populariteit verworven in dit gedeelte van het land met een grote dosis humor, doldraaiende redeneringen en scherpe observaties.

In januari 2009 won Lambert-Jan Koops de persoonlijkheidsprijs op het Belgische
Humorologie Concours met de voorstelling ‘Koops 2.0’. Zijn eerste programma ‘Dedemsvaart, uw aandacht waard’ werd met veel succes uitgezonden door TV Oost, Comedy Central en onlangs door Veronica.

Lambert-Jan groeide op in Dedemsvaart (Overijssel). Hij blijkt gelukkig een begenadigd dammer, schrijver en chemicus en schreef twee damboeken want wat moet je anders in Dedemsvaart. Hij kiest echter voor comedy. In 2001 treedt hij voor het eerst op in Camuz in Den Haag. In 2003 wint Koops de juryprijs van de Culture Comedy Award.

‘Buenos Dias’
“Nee, de jongen uit het verre Overijsselse achterland gaat niet op de Zuid-Amerikaanse toer. Lambert-Jan Koops koos die titel omdat hij terug wil naar de ouderwetse dia-avond. Terug naar de tijd van voor de digitale revolutie. Met de sfeer van de knusse huiskamerevenementen van destijds houdt hij van nostalgie en van toen alles nog ongecompliceerd was.

Prijs:
Op aanvraag