Marco Borsato

Voor Borsato markeert Dromen Durven Delen een nieuwe stap in zijn carrière. Samen met componist John Ewbank, kompaan en geestverwant, werkte hij in 2010 aan het nieuwe album. “Het was fantastisch om weer creatief bezig te zijn. Om onzeker te zijn over het eindresultaat van het maakproces. We hebben de tijd genomen. Het uitgangspunt was: dit album komt pas uit, als hij voor ons gevoel echt helemaal af is. Artistieke vrijheid stond voorop.”

De gepassioneerde teksten maken hem als zanger kwetsbaar. Maar hij is nu eenmaal wie hij is: een man bij wie het glas altijd half vol is en die een hekel heeft aan prietpraat. “Het gaat naar mijn mening om wat er wel is, en niet om wat er niet is. Ik heb daarbij altijd het hart op de tong. Zeggen waar het op staat, zonder bezig te zijn met wat goed overkomt en wat niet. Wie niet geeft, krijgt ook niks. Alleen wordt dat geven in deze tijd soms wat meewarig bekeken. Alsof het een zwakte is. Ik vind eerlijkheid een goede eigenschap, ook in liedteksten.”

Aan de muur hangt een oorkonde. Daarnaast versierselen die horen bij een Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ook aan de muur: een foto van een stralend kind, midden in de misère van een sloppenwijk. Het nieuwe kantoor van Marco Borsato is sober ingericht. Gouden platen mankeren, evenals ander uiterlijk vertoon. “Een goede plek,” noemt Borsato zijn uitvalsbasis in het midden van het land. “Hier kan ik plannen smeden en inspiratie opdoen.”

Prijs:
Op aanvraag

Impressie