Paul Backbier

Van U2 tot Jan Smit!

Paul Backbier is zanger/pianist/entertainer die al heel lang de Nederlandse podia bezoekt. Zijn stem, piano en saxofoon geeft hem de mogelijkheid zijn enorme repertoire met een eigen geluid te brengen. Maar datgene dat bij elke optreden van Paul de meeste aandacht krijgt is het publiek. “Ik heb het pas naar mijn zin als mijn publiek dat ook heeft.

Het Paul Backbier repertoire veelzijdig en begint met muziek uit de jaren ’50 tot nu. Oude jazz, rock & roll, disco, jump, house en gewoon lekkere feest- of dansmuziek.

Geholpen door zijn piano, saxofoon en waar nodig orkestbanden zet Paul elke zaal op de kop. Maar niet altijd wordt daarom gevraagd en net zo makkelijk blijft hij ingetogen en op de achtergrond. Het is een zeer complete en betaalbare artiest, één van de redenen waarom hij menige bruiloft muzikaal verzorgt. Deze entertainer is een muzikale alleskunner die zich ook heel bewust bloot geeft en z’n vakmanschap etaleert met een akoestische accent. “Als reactie op al het hedendaagse elektronische geweld”, lacht hij.

“U vraagt en hij speelt het,” is het best passende credo bij Paul. Waarmee we maar willen zeggen hoe belangrijk deze ras-entertainer het publieksaandeel vindt.

  • Paul is tevens beschikbaar met zangeres Petra als duo Party & Co. When the lady sings, breekt is het party-time Petra zet de zaal op z’n kop met haar vertolkingen van oa Anouk, Aretha Franklin, Trijntje Oosterhuis, Alicia Keys of Tina Turner en natuurlijk vele andere zingende dames.
  • De prijs is inclusief geluid tot 250 pers en daar waar mogelijk bewegend licht.
Prijs:
Op aanvraag

Impressie