Pussycat Dolls

De Pussycat Dolls – afgekort PCD – bestaat uit 6 pittige meiden: Ashley, Melody, Kimberly, Nicole, Carmit en Jessica. De PCD begonnen in 1995 als een zingend en dansend groepje meiden. Ze traden voor het allereerst op in de club Viper Room van Johnny Depp. Zes jaar lang was PCD de openingsact van die club. Pussycat Dolls was dé hitsensatie van 2005.

Belangrijk werd het jaar 2000. In die tijd kreeg PCD zangondersteuning, in de vorm van gastoptredens, van wereldberoemde sterren als Gwen Stefani, Christina Aguilera,… Toen werd het tijd voor de meiden wegens hun grote succes naar een grotere club te verhuizen.
The Roxy werd hun vaste stek. En ook daar kregen de meiden hulp van vele sterren. Brittany Murphy, Charlize Theron, Nikka Costa, Paris Hilton, Pamela Anderson en vele anderen kwamen meedoen met de meisjes, enkel voor het plezier.In 2002 kregen de meisjes professionele ondersteuning van een platenmaatschappij en namen ze een single op. Deze single ‘We Went As Far As We Felt Like Going’ was te horen in de animatiefilm ‘Shark Tale’ in 2004. Ook waren de meiden al te zien in ‘Charlie’s Angels: Full Throttle’ in 2003.

De single ‘Don’t Cha’, die de meiden opnamen samen met rapper Busta Rhymes scoorde wereldwijd hoog in de hitlijsten. Met Wil.i.am (Black Eyed Peas) brachten the ladies hun eerste full-album uit: PCD. De tweede single die ze uitbrengen is meteen het tegenovergestelde van ’Don’t Cha’. Geen opzwepende muziek meer maar een gevoelige ballade getiteld ’Stickwithu’. Vandaag de dag, zijn de Pussycat Dolls meer dan een meidengroep met pit. Ze zijn een handelsmerk geworden. Make-up, een eigen kledinglijn, parfum en zo meer.

  • Op 6 maart 2007 werd in de Verenigde Staten het televisieprogramma Pussycat Dolls Present: The Search for the Next Doll uitgezonden. In een acht weken-durend programma beoordeelde een jury een groep jonge vrouwen op hun zang- en danskwaliteiten. De 19-jarige Asia Nitollano kwam als winnaar uit de bus en zou onderdeel worden van de groep. Ze zong mee in het nummer “Double the Trouble”. Inmiddels is bekend geworden dat Asia er zelf voor gekozen heeft om een solo-carrière te beginnen, zonder de Pussycat Dolls
Prijs:
Op aanvraag

Impressie