Steely Dan Tribute

Absolute wereldmuzikanten die op het Steely Dan auditiebankje zaten te wachten werden weggestuurd wegens “Niet goed genoeg!” Meer dan 30 jaar produceren Walter Becker en Donald Fagen muziek die als een magneet werkt op muziekliefhebber en muzikant. Hoeveel muziek er ook in de kast staat, hoeveel concerten je ook hebt bezocht, wanneer je Steely Dan hoort, maak je kennis met de absolute perfectie in spel, compositie, sound en performance van popmuziek.

Het is dan ook maar voor weinigen weggelegd om deze muziek te kunnen naspelen op een manier die recht doet aan het origineel. Peter Groot Kormelink Events prijst zich gelukkig deze Steely Dan Tribute te mogen vertegenwoordigen. De muzikanten van deze band spelen de songs met liefde en aandacht voor de gecompliceerde harmonieën, de funky onderkant en de dikwijls tot nadenken stemmende teksten.

Een swingend ritmetandem met blazerssectie, meerstemmige zang, brede toetsenpartijen en dubbele gitaren mengen zich tot een genot voor het oor en een dansbaar geheel.
Hits als ‘Do it again’, ‘Ricky don’t lose that number’, ‘Reelin’ in the years’, en Babylon sisters’, zijn slechts enkele nummers uit het Steely Dan repertoire die de revue zullen passeren en de betovering van deze geniale muziek op het publiek zal overbrengen.

Clubtour: Houd deze site in de gaten voor de agenda, of neem contact op voor boekingen.

THE BEST OF 40 YEARS STEELY DAN 

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat ‘Can’t Buy A Thrill’ verscheen! Het eerste album van Steely Dan ofwel de vleesgeworden perfectie voor muziekmakers, producers en muziekliefhebbers.
Talloze muzikanten raakten gefrustreerd en anderen weer werden er door aangemoedigd om zich deze perfectie eigen te maken. Meestal echter met weinig succes, een enkele uitzondering daargelaten.

Deze uitzondering zal ter gelegenheid van het jubileum van hun grote voorbeeld een “Best Of Steely Dan” clubtour doen. Elf muzikanten hebben zich vastgebeten in het ogenschijnlijk gemakkelijke edoch slinkse en complexe repertoire van deze groep. Met dezelfde toewijding als Walter Becker en Donald Fagen zochten zij de sounds de vocals en blazerspartijen uit om deze live te laten samensmelten in een verbluffend eerbetoon aan de Masters of Perfection.

Prijs:
Op aanvraag

Impressie