Stef Bos

Vanaf het begin gaat Stef Bos met zijn muziek het theater in. Een bewuste keuze omdat hij weet dat daar zijn teksten en muziek het best tot hun recht komen. Vanaf 1990 ontstaan zo een reeks voorstellingen die qua inhoud en titel gekoppeld zijn aan een CD. Deze wordt dan voor de tour gepresenteerd wordt of na de tour wordt uitgebracht.

Als in 1991 de single ‘Papa’ uitkomt, kent ineens een groot publiek zijn naam. Het is een enorme hit in Nederland en België. Door het succes van ‘Papa’  wordt de CD ‘Is Dit Nu Later’ enorm populair. Het wordt zelfs dubbel platina. In datzelfde jaar volgen ook de Zilveren Harp en een Edison.

De eerste podiumervaring deed Stef Bos (Veenendaal (NL), 12 juli 1961) in zijn studententijd op met het cabaretduo Kaliber (met Chiel van Berkel). In 1981 wint Kaliber de publieksprijs van het fameuze cabaretfestival Camaretten in Delft. Later, in 1988 eindigt hij als onderdeel van duo ‘Idioten Blozen Niet’ (wederom met Chiel van Berkel) op de tweede plaats van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

De zanger laat zich in zijn muziek vaak inspireren door Zuid-Afrika. “Ik hou van onze moedertaal. Het Afrikaans is nog volop in ontwikkeling. De straattaal ligt daar nog dichtbij de algemene taal. Bos is regelmatig in Zuid-Afrika en toert daar ook rond met zijn band. “Daar zie ik de wereld in één land. Armoede, rijkdom, fantastische natuur en de grootste troep. Alles komt daar bij elkaar. Je hebt alle tijd om een nummer te schrijven, want alles gaat er langzamer. In Nederland hebben mensen een kort lontje. In Zuid-Afrika zijn ze sneller tevreden.”

Prijs:
Op aanvraag

Impressie