To Twelve

Goede liedjes bezorgen je kippenvel. Van die onderhuidse rillingen wanneer een treffende tekstregel je raakt, loepzuivere close harmony zich tussen je oren nestelt en de juiste vereniging van stem en instrument je in je schoenen drukt. Kippenvel. Daar handelt To Twelve in.

To Twelve bestaat sinds 2012. Deze vijf muzikanten, die elkaar vonden op de Rockacademie en een hechte vriendengroep vormen, delen dezelfde liefde voor mooie, door country geïnspireerde popliedjes. Het geheim van hun sound: het omarmen van de eenvoud.

To Twelve heeft in de jaren van bestaan al een respectabele cv opgebouwd. Zo werd er gespeeld in het voor- (of na)programma van onder andere Sunday Sun, Luka Bloom, Theo Maassen en Youp van ’t Hek en stak de band het water over om te touren in Ierland. In November 2013 is de band de Fendal Sound Studio in gegaan voor het opnemen van hun eerste single. Er werden twee versies opgenomen: een basic, akoestische en een uitvoering in volledige bandbezetting. Voor de productie werd een beroep gedaan op Bert Meulendijk, een keuze waaruit bovendien de speciale, muzikale band tussen vader en dochter Olga blijkt.

De band krijgt momenteel met het vrolijke kerstnummer “The Best Christmas (we’ve ever had)” veel aandacht op Radio 538 en 100% NL

TO TWELVE BESTAAT UIT – Olga Meulendijk (leadvocals) – Jasper buiter (gitaar + vocals) – Sjoerd van Halder (percussie + vocals) – Laurens Huttinga (gitaar + vocals) – Jelle Meeuwsen (basgitaar + vocals)

Prijs:
Op aanvraag