TOMBAZ

Weemoedig, nostalgisch, zwoel en melodramatisch cabaret
Tombaz neemt u mee naar het Istanbul van de jaren dertig, de tijd waarin Atatürk zijn fundament legde voor het moderne Turkije. Tombaz blaast nieuw leven in diverse oude bijna vergeten muziekstijlen. Zangeres Meral en haar 5 koppig ensemble Tombaz hebben sinds 1998 een passie voor de Turkse Tango.

Tangoprogramma:’Variété Oriental’
Tombaz brengt ontroerende en melodieuze tango’s, maar ook cabareteske kanto’s, operettenummers en vrolijke liedjes over vrouwen die flink wat liters alcohol aan kunnen. De liedjes worden omlijst door gedichten, sketches en dans. Tombaz presenteert het programma in een losse, informele sfeer. De rijkdom van de culturele diversiteit in Istanbul vlak na de republiekstichting door Atatürk is te horen in de muziek van Tombaz. In deze show met veel verrassende momenten, humor en nostalgische kostuums waant u zich in een ouderwets variété theater.

Liedjesprogramma: ‘Café Chantant’
Café Chantant was de ontmoetingsplaats voor liefhebbers van cabaret rond 1900 in Istanbul. Istanbul bestond naast Turken voor de helft uit Grieken, Armeniërs en Joden. Deze diversiteit in culturen heeft een schat aan muziek, musici en zangeressen voortgebracht. De cabareteske liedjes hadden onconventionele onderwerpen zoals drank, drugs, seks en relaties. Deze teksten werden gebracht door zangeressen in het Turks, Grieks, Armeens en Ladino (taal van de Sefardische Joden). Tombaz brengt deze originele nummers in een theatrale muziekvoorstelling.

Prijs:
Op aanvraag

Impressie