Voorheen de Bende van Baflo Bill

Peter de Haan, Frank den Hollander,en Alina Kiers kennen we van Pé (Daalemmer) en (Rooie ) Rinus, “De Bende van Baflo Bill” en “Voorheen de Bende” waarmee ze Groningen jarenlang van succesvolle programma’s, liedje en voorstellingen voorzagen. In “Voorheen de Bende mit Pazzipanten” werden Alina, Peter en Frank bijgestaan door Harry Niehof en Jan Veldman waarmee ze oa het succesnummer Bie de LidL (zie filmpje) maakten.

Optredens onder bovengenoemde titels vinden niet meer plaats, echter:

  • Peter de Haan
  • Frank den Hollander
  • Alina Kiers

ofwel Voorheen de Bende van Baflo Bill is bij gelegenheid beschikbaar.
PGK Events produceert voor u een hilarisch muzikaal /theatraal programma mmv: Peter de Haan, Frank den Hollander en Alina Kiers vol met de vertrouwde Groninger grappen en grollen van dit vermaarde trio.
Voor meer info zie contact.

Pé en Rinus
Het duo van Peter de Haan en Frank den Hollander werd bekend met straatoptredens in de stad Groningen waarbij ze, zichzelf begeleidend op een akoestische gitaar, bekende liedjes zongen voorzien van teksten in het Gronings en Nederlands.
De Haan en Den Hollander waren lid van studentenvereniging Albertus Magnus. Nadat beiden, apart van elkaar, in 1978 deelnamen aan een verenigings-songfestival besloten ze om samen verder te gaan. In 1980 werd hetzelfde songfestival gewonnen met het liedje Gezina. Kort daarop begonnen ze met straatoptredens. Ze gebruikten hiervoor het brede deel van de Herestraat in Groningen, voor de Hema, maar door het succes liep de straat alras geheel dicht.
Legendarische optredens waren onder meer op 25 februari 1982 in De Trefkoel in Paddepoel, 11 maart 1982 in Het Dok in Lewenborg, 5 mei 1982 in het Noorderplantsoen en 17 september 1982 in Jeugdsoos Rehoboth (tegenwoordig Zaal Flits) in Loppersum en het Oerol festival op Terschelling.
Bij grotere optredens werden ze bijgestaan door een begeleidingsband genaamd De Containers. Inmiddels hebben de heren hun “ 25 jaar uit elkaar” reeds achter de kiezen.

De Bende van Baflo Bill
Na een jaartje of wat lekker andere dingen doen (Frank bij Theater te Water, Peter met zijn rock ’n rollbandje Stuck Herry) kroop het bloed toch waar het niet gaan kon: langzamerhand begonnen Frank en Peter weer ideetjes te krijgen voor een vervolg op P&R.
Het eerste idee was dat van een soort ‘rockopera’, met veel meer mensen op het toneel. Het zou moeten gaan over een wereldreis door de hoofdpersoon, en die hoofdpersoon moest dan Jos heten, want volgens Peter konden ze hem dan in Spanje begroeten met Ah, die Jos!
Ook zou iemand in Rusland vragen: Most er ook mosterd op?
En een Chinees personage zou gaan heten: Hee Miejong!
Kortom: de basis voor De Bende van Baflo Bill was gelegd!

Prijs:
Op aanvraag

Impressie