YACUMBA

Yacumba leent zich uitstekend voor bruiloften, feesten, evenementen en festivals met een Zuid-Amerikaans feestelijk karakter. Hun specialiteit is de CUMBIA, een gemakkelijke dans uit Colombia, buitengewoon populair in geheel Zuid-Amerika en sinds kort ook in Europa. Desgewenst wordt de dans ter plekke aangeleerd.

Opzwepende wilde ritmes wisselen af met rustige loungemuziek. Op deze dansmuziek kan iedereen dansen. De “Fiesta de la Cumbia” is niet alleen een feest voor iedereen, van jong tot oud maar ook muzikaal uitdagend. De liefde voor de Cumbia heeft een unieke samenwerking van internationale artiesten voortgebracht. De afkomst en (veld)studies van de muzikanten garanderen authenticiteit van dit bredee repertoire.

De Chileense zangeres Jacqueline Castro en de Colombiaanse zanger Miguel Osorio geven de band de originele uitstraling. De Schiedamse Mac de Roode op trombone, de Colombiaanse Claudia Valenzuela, eerste viool samen met de Cubaanse Mara Tieles, tweede viool, vormen de overtuigende melodiesectie. De ritmesectie wordt gevormd door het Duitse drietal Wolfram Reisiger op accordeon, Arndt Beckmann op percussie en Nique Quentin op conga’s. Het fundament van de band is Jan Meijer op contrabas.

Prijs:
Op aanvraag

Impressie