Coverband

Een coverband vinden op internet is zoiets als een overvolle kast opendoen. Een ware overdaad aan mogelijkheden overvalt je en er is door Google natuurlijk geen enkele selectie gemaakt op zaken die voor u van belang zijn. Elke coverband presenteert zich op z’n best met een mooie site voorzien van foto’s van hun grootse optreden ooit met bijbehorend publiek dat uit z’n dak gaat alsof het een concert van Coldplay betreft. En zo hoort dat natuurlijk ook. Maar wat kunt u met die informatie? Wellicht brengt ons artiestenbureau PGK Producties hier uitkomst.

Wat voor coverband zoekt u?

Binnen het aanbod van coverbands is het verstandig vooraf een keus te maken op basis van het doel van uw zoektocht naar een coverband met in uw achterhoofd het bijbehorend budget.
U mag er gerust van uitgaan dat wanneer u onder de € 1000,- een band krijgt aangeboden het om een amateurgezelschap gaat. Dat is niet het segment waar PGK Producties zich mee bezig houdt. Wij gaan er altijd van uit dat de artiesten die wij op pad sturen dat brengen wat u in gedachte had. Handig is het natuurlijk dat u weet in welk genre u een coverband zoekt.

Wat kan PGK Producties voor u betekenen?

Sommige artiestenbureaus vinden het van belang een zo groot mogelijk aanbod van bands aan u te presenteren. Wij stellen u liever voor aan een overzichtelijk gezelschap waarvan wij weten wie het zijn en wat ze kunnen.

  • Wanneer u bepaald hebt of u een soulband als bv The Soulmaids wilt of liever een allround feestband met Soul als belangrijk onderdeel zoals bij Hot Town of toch liever het zeer betaalbare en feestelijke Reflexx uw bruiloft van muziek laat voorzien dan bent u in dat geval klaar en goed voorzien.
  • Zoekt u een cover band voor een besloten feest of een openbaar evenement? In het laatste geval strekt het tot aanbeveling dat de band enige naam en faam of minimaal goed presentatie materiaal heeft. Een live band als de Top 2000 Live of The Boston Tea party zal namelijk ook bezoekers trekken.
  • Maar misschien laat u zich liever door ons adviseren en brengen wij u op ideeën waar u zelf niet aan had gedacht zoals het de altijd fantastisch werkende pianoshow van The Entertainers of bekijkt u zelf ons aanbod op de bands pagina.

De belangrijkste maatstaf is echter: Is het een goede coverband en komen ze doen waar u op had gehoopt. Daar kan PGK Producties u meer over vertellen.  

Hoe boek je een coverband?

Wanneer u eenmaal een keuze heeft gemaakt, dan is kortste klap het invullen van het boekingsformulier en geven wij vervolgens (zonder verdere verplichtingen) binnen 24 uur uitsluitsel of de band ook echt beschikbaar is op de gewenste datum.

  • Treft u uw smaak niet op de site, dan kunnen we uw coverband op maat maken zoals we dat met vaker doen met Guido’s Orkest.
  • Voor wie er nog niet uit is of open staat voor heel andere ideeën als bijvoorbeeld een Burlesque avond werkt het ‘t best om even te bellen
  • Als de keuze eenmaal is bepaald dan is het traject simpel. U heeft standaard 14 dagen een optie zonder verplichtingen.
  • Bent u zeker van uw keuze, dan bespreken we met elkaar de organisatorische zaken, sluiten een overeenkomst en is de zaak geregeld. 

Wij wensen u alvast een mooi Feest!